Selecteer een pagina

SURINAME
in het licht van ons werk.

Officieel de Republiek Suriname, gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo. Het is een kleinschalig land, omdat het overwegend uit 94% tropisch regenwoud bestaat. (bron: Wereldbank)

Een van de armste landen ter wereld

Suriname kent een hele diverse bevolking als gevolg van honderden jaren van kolonisatie en slavernij. In het land worden meer dan 20 talen gesproken. Het Nederlands en Surinaams (Sranan Tongo) zijn daarvan de meest gesproken talen. Sinds 1975 is Suriname een zelfstandig land, maar door onder andere haar verdrietige geschiedenis heeft het nog steeds de status van een ontwikkelingsland. 70% van de bevolking moet rondkomen van een inkomen onder de armoedegrens van 1,25 dollar per dag. Suriname staat op de 9e plek van allerarmste landen ter wereld. (Bron: UNDP 2015 en Surinaams Dagblad de West oktober 2015)

Hindoestanen

Ruim 27% van de Surinaamse bevolking is van Hindoestaanse oorsprong (afkomstig uit Noord-India, regio Hindustan), de doelgroep waar wij o.a. voor gaan filmen. Niet alle Hindoe- stanen zijn echter ook hindoe. Het grootste deel (80%) van hen is dat wel. 15 % is moslim. Slechts 5% is christen. Hindoestanen spreken overwegend het Sarnami Hindoestani (Suri- naams Hindoestaans) en zijn een erg op zichzelf staande groep. Onder de Hindoestaanse bevolking in Suriname zijn de zelfmoordcijfers schrikbarend hoog – vijfde van de wereld (Bron: World Health Organisation 2012), onder andere veroorzaakt door de armoede en slechte econo- mische situatie, maar ook als een uitweg uit een gedwongen huwelijk. (Bron: Wikipedia)

%

Hindoestanen

%

Hindoe

%

Christen

steun je ons werk al?

Je kunt ons werk financieel steunen. Ook is gebed immens belangrijk.